fbpx

El Born – La Ribera, un barri d’artesans

born-artesans

El Born – La Ribera, un barri d’artesans

Sens dubte, el barri del Born – La Ribera és un barri d’artesans. I es que ja en els seus orígens que es remunten a l’època romana, la zona ja fou un dels principals mercats de aleshores ciutat de Barcino. El barri del Born – La Ribera de Barcelona és actualment un dels espais amb més vida de la ciutat. Els seus carrerons, plens d’encant, amaguen centenars d’anys d’història de la ciutat comtal i del caràcter dels seus habitants.

Naixement dels artesans del Born – La Ribera

Tot i així, el creixement del barri del Born no es va donar fins a l’edat mitjana, quan la ciutat de Barcelona expandeix el seu creixement per fora de les muralles, situades a la Via Laietana. Un part de la població més humil del moment es trasllada a la zona on es van concentrar gremis d’artesans i treballadors relacionats amb l’activitat portuària.

Molts del carrers del barri encara conserven els noms d’aquella baixa edat mitjana com: argenteria, corders, banys vells i banys nous, cotoners, vidrers, mirallers, etc…

Tots ells en record dels gremis d’artesans que aleshores treballaven amb els diferents materials per proveir a la ciutat.

El Born, un barri d’artesans i artistes

El barri Born – La Ribera és un barri d’artesans i es converteix en un espai de contrastos, que encara perduren a dia d’avui. Entre els palaus i residències senyorials com les del carrer Montcada, s’hi amaguen espais on s’han instaurant a dia d’avui artistes, artesans i dissenyadors.

A dia d’avui el barri és un dels espais de la ciutat amb més comerç i artesania, on s’han instaurant una gran quantitat de creadors i artesans actuals.

Si feu un passeig pels carrers del barri podeu trobar botigues i tallers d’artesans amb encant com:

Si vols conèixer més sobre els artesans del Born segueix-nos a les xarxes socials -> Facebook i Instagram

Tags:
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.